srijeda, 18. svibnja 2016.

ZOBNA PROTETIKA V ZAGREBU - KLINIKA DR. KNEGO


Zobna protetika zavzema v naši zobni ordinaciji vodilno mesto. Izdelujemo vse vrste protetike, posebej nekovinsko protetiko, protetiko na implantatih, protetiko all-on-four pri brez zobih čeljusti na 4 implantatih in vse vrste protez. Doktorica Knego ima bogate izkušnje s področja zobne protetike in je zagovornica biokompatibilnene kovinske protetike, kot so steklene porcelanaste prevleke, cirkonij ali e.max (odvisno od rezultata, ki ga želimo doseči). Takšna protetika je izdelana v laboratoriju z računalniškim sistemom, izdelki pa so izjemno kakovostni in se ponašajo z vrhunsko naravno estetiko.

četvrtak, 5. svibnja 2016.

ZOBNA PROTETIKA – PREVLEKE, MOSTIČKI IN PROTEZE


Zobna klinika v Zagrebu "Dental Estetic Studio" zagotavlja storitve izdelave vseh vrst protetičnih izdelkov, danes s poudarkom na nekovinskih prevlekah in mostičkih, protetiko na implantatih, protetiko brezzobih čeljusti na 4 implantatih All–on–four in vse vrste protez. Izvajamo vse vrste protetičnih postopkov, ki jih izvajajo tudi v največjih klinikah na svetu.
Vsi naši postopki se ponašajo s kakovostjo izdelave, estetike in funkcije. S PRENOVO NASMEHA (smile makeoverjem) tj. nizom različnih posegov, v katerih pogosto kombiniramo luske, prevleke, mostičke, korekcijo oblik s kompoziti ali chipsi lahko povsem spremenimo vaš nasmeh oziroma vam ustvarimo skladen, lep in naraven nasmeh.
NEKOVINSKA PROTETIKA CAD/CAM z vsakim dnem bolj zamenjuje kovinsko-porcelanaste prevleke in mostičke. Takšna protetika je izdelana z računalniškim sistem v laboratoriju iz nekaj vrst materiala, ki jih izberemo glede na svoj cilj: estetiko, transparentnost ali trdnost:
  • cirkonij
  • E-Max
  • steklo/porcelan.
Prednosti računalniške nekovinske protetike:
  • brez kovine,
  • visoka estetika,
  • natančnost izdelave,
  • biokompatibilnost.
PROVIZORIČNE PREVLEKE IN MOSTIČKE dobi pacient takoj po brušenju ali odstranitvi stare protetike, da lahko 7–10 dni, kolikor traja izdelava novih, normalno funkcionira. Pri nas so omenjene prevleke in mostički vključeni v ceno zobne protetike.



Cena zobne protetike

Cene fiksne protetike obsegajo širok pojem in so odvisne od številnih dejavnikov. Danes obstajajo različne vrste materialov, zato obstajajo tudi različne cene. V Dental Estetic Studiu izdelujemo prevleke in mostičke iz vsem znanega kovinskega porcelana, ki je cenejši od nekovinske protetike, izdelane iz e.maxa, cirkonija in steklenega porcelana. Pri nas so cene nekovinskih prevlek in mostičkov na posamezen člen enake za vse tri materiale. Cena protetike je odvisna od števila zob, ki jih stomatološki laboratorij izdela oziroma od tega, ali je treba izdelati eno prevleko ali več.
Cena zobne protetike je prav tako odvisna od načina izdelave same krone, izkušenj stomatologa, zobnega tehnika in načina cementiranja. Cene protetike lahko razdelimo na fiksno-protetične izdelke z individualizacijo in brez nje. Tako imamo, npr. luske brez individualizacije, ki se izdelajo klasično, kot na hrvaškem tržišču, in so cenejše. Ponudimo vam lahko tudi dražje z individualizacijo, vendar so te izdelane individualno – glede na vaše zobe, za vsako osebo posebej in so vrhunske kakovosti, visoko naravne ter cementirane s posebnim cementom, ki ohrani naravnost. Takšne luske so videti, kot da smo nanesli novo sklenino.
Cena mobilne protetike je odvisna od materiala, iz katerega je proteza izdelana, in od tega, katere nosilce proteze vsebujejo. Del naše današnje ponudbe so tudi transparentne, nelomljive proteze.
V zobni kliniki "Dental Estetic Studio" delamo vse po želji pacienta, zato se lahko vedno dogovorimo za ceno. Dandanes obstaja veliko različnih materialov in načinov za protetično sanacijo zob. To, čemur mi dajemo prednost in za kar se zavzemamo je, da so protetični izdelki biokompatibilni, funkcionalni, visoko kakovostni, izjemno naravni ter estetski.