utorak, 20. prosinca 2016.

Pomen vrste vsadka za DOLGO ŽIVLJENJSKO DOBO

Danes na trgu obstajajo različne vrste zobnih vsadkov in različnih proizvajalci vsadkov. Poleg tega, kar je bistveno, da namestitev vsadka stori specialist oralne kirurgije, je zelo pomembna tudi vrsta vsadkov, ki vam jih namesti. V zobni kliniki v Zagrebu na Hrvaškem Dental Estetic Studiu uporabljamo le vrhunske zobne vsadke, z dokazano kakovostjo. Dolgoletne izkušnje v zobozdravstvu našega oralnega kirurga in dr. Knego, ki dela na protetičnih vsadkih, so velikega pomena.

Za trajnost vsadkov je pomemben tudi postopek izdelave, oblika vsadka ter površinska obdelava vsadkov za doseganje ustrezne povezave s kostjo in s tem doseganje optimalne stabilnosti po namestitvi. Moramo biti previdni pri izbiri ordinacij, ker se ponuja marsikaj, razmerje med ceno in kakovost pa ni povsod enako. 


petak, 18. studenoga 2016.

ZOBNE LUSKE LUMINEERS

Lumineers by Cerinate so ameriške luske, ki ne zahtevajo brušenja zob in ki se po novem izdelujejo tudi v laboratoriju v Italiji. Odtis pacientovih zob izdela doktorica Tatjana Knego v svoji zobni ordinaciji v Zagrebu Dental Estetic Studio in jih, ko končane prispejo iz Italije, s posebno tehniko pritrdi na zobe. Italijanski laboratorij in izboljšana formula porcelana Cerinate sta v veliki meri pripomogla k večji estetiki znanih lusk in pripeljala do novih lusk LUMINEERS 2.

Zobna klinika v Zagrebu "Dental Estetic Studio" lahko naroči tudi fotošop in tako pacientu pokaže, kako bo videti po vstavitvi lusk.

 
Zobozdravnik Dr. Tatjana Knego je certificirana terapevtka za delo z znanimi ameriškimi luskami Lumineers, izdelanimi iz posebno trdnega porcelana podjetja Cerinate. Luske Lumineers se ponašajo z dvajsetletnimi raziskavami kakovosti, proizvajalec pa jim zagotavlja desetletno garancijo. Izjemna trdnost z levcitom okrepljenega steklenega porcelana Cerinate prispeva k temu, da se luske izdelajo tako tanke, kot je očesna leča, natančno izdelan sistem cementiranja pa zagotavlja izjemno močno povezavo med lusko in zobom. Na zobe jih je mogoče prilepiti brez predhodnega brušenja zob, zaradi česa se poveča volumen zob in nasmeha, če pa ne želimo večjega volumna zob, se zobje lahko rahlo pobrusijo.


LUSKE LUMINEERS – PREDNOSTI:
  • brez brušenja zob
  • brez bolečine
  • zelo trdne (iz najtršega porcelana na svetu),
  • izjemno močno povezane z zobom,
  • 10-letna garancija proizvajalca,
  • samo v dveh obiskih,
  • možnost fotošopa, da lahko pacient vidi končni rezultat.

ponedjeljak, 26. rujna 2016.

ZOBNA PROTETIKA V ZAGREBU

KLINIKA DR. KNEGO

Zobna protetika zavzema v naši zobni ordinaciji vodilno mesto. Izdelujemo vse vrste protetike, posebej nekovinsko protetiko, protetiko na implantatih, protetiko all-on-four pri brez zobih čeljusti na 4 implantatih in vse vrste protez. Doktorica Knego ima bogate izkušnje s področja zobne protetike in je zagovornica biokompatibilnene kovinske protetike, kot so steklene porcelanaste prevleke, cirkonij ali e.max (odvisno od rezultata, ki ga želimo doseči). Takšna protetika je izdelana v laboratoriju z računalniškim sistemom, izdelki pa so izjemno kakovostni in se ponašajo z vrhunsko naravno estetiko.

ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Nekovinska zobna protetika



Ne spadamo v skupino množičnega dentalnega turizma, temveč smo ponosni na to, da k nam prihajajo posamezni pacienti, zaradi česar se vsakemu protetičnemu izdelku in vsakemu pacientu lahko povsem posvetimo.

Nekovinska zobna protetika:
 

četvrtak, 25. kolovoza 2016.

Cena zobne protetike

Cene fiksne protetike obsegajo širok pojem in so odvisne od številnih dejavnikov. Danes obstajajo različne vrste materialov, zato obstajajo tudi različne cene. V Dental Estetic Studiu izdelujemo prevleke in mostičke iz vsem znanega kovinskega porcelana, ki je cenejši od nekovinske protetike, izdelane iz e.maxa, cirkonija in steklenega porcelana. Pri nas so cene nekovinskih prevlek in mostičkov na posamezen člen enake za vse tri materiale. Cena protetike je odvisna od števila zob, ki jih stomatološki laboratorij izdela oziroma od tega, ali je treba izdelati eno prevleko ali več.

Cena zobne protetike je prav tako odvisna od načina izdelave same krone, izkušenj stomatologa, zobnega tehnika in načina cementiranja. Cene protetike lahko razdelimo na fiksno-protetične izdelke z individualizacijo in brez nje. Tako imamo, npr. luske brez individualizacije, ki se izdelajo klasično, kot na hrvaškem tržišču, in so cenejše. Ponudimo vam lahko tudi dražje z individualizacijo, vendar so te izdelane individualno – glede na vaše zobe, za vsako osebo posebej in so vrhunske kakovosti, visoko naravne ter cementirane s posebnim cementom, ki ohrani naravnost. Takšne luske so videti, kot da smo nanesli novo sklenino.

Cena mobilne protetike je odvisna od materiala, iz katerega je proteza izdelana, in od tega, katere nosilce proteze vsebujejo. Del naše današnje ponudbe so tudi transparentne, nelomljive proteze.
V zobni kliniki "Dental Estetic Studio" delamo vse po želji pacienta, zato se lahko vedno dogovorimo za ceno. Dandanes obstaja veliko različnih materialov in načinov za protetično sanacijo zob. To, čemur mi dajemo prednost in za kar se zavzemamo je, da so protetični izdelki biokompatibilni, funkcionalni, visoko kakovostni, izjemno naravni ter estetski.

srijeda, 3. kolovoza 2016.

Estetsko zobozdravstvo

V današnjem estetskem zobozdravstvu v Evropi upoštevamo naslednja načela:

– ZDRAVO, SVEŽE, SVETLO, VENDAR NE PREVEČ BELO, PRAVILNEJŠE OBLIKE, VENDAR POPOLNOMA PRILAGOJENO FIZIOGNOMIJI PACIENTA, BREZ KAKRŠNIH KOLI KOVIN, NEOPAZNO ZGLAJENE GUBE

Vse to je seveda odvisno tudi od pacientovih želja, vendar pa je okus nekaj, o čemer je težko razpravljati.

Zobozdravstveni postopki, ki v estetskem zobozdravstvu spadajo v načine zdravljenja:

1) beljenje zob – obstaja več vrst,
2) kompozitne estetske zalivke in zobni nadomestki, kot da zob
še nikoli ne bi bil popravljan,
3) nekovinska protetika – porcelanske luske in prevleke iz porcelana ali cirkonija izjemno prozornega in naravnega videza,
4) ortodontski aparati, ki zagotavljajo pravilno poravnavo zob – danes so na voljo prozorni, skoraj nevidni ali taki, ki se namestijo na zadnjo stran zob,
5) zapolnitev gub okoli ustnic ter pomlajevanje in zagotavljanje simetričnosti ustnic z dermalnimi hialuronskimi polnili ali pacientovo plazmo,
6) gummy smile – zdravljenje z botoksom pri preveč vidnih dlesnih,
7) zdravljenje dlesni – oblikovanje višine in drugo

ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

Prej - Pozneje, zobna protetika, Dental Estetic Studio

 Prevleke v e.maxu z rožnatim porcelanom na zobeh, ki so videti predolgi
 Nekovinska protetika na zgornjih zobeh, spodnji so samo nivelirani in polepšani.
 Protetika – obnova z luskami in nekovinskimi prevlekami
Stare kovinsko-keramične prevleke s temnimi robovi so zamenjane s cirkonijevimi prevlekami CAD/CAM.

utorak, 21. lipnja 2016.

DERMALNA HIALURONSKA POLNILA ZA ZAPOLNITEV GUBIC IN POVEČANJE USTNIC

Povečanje ustnic in odpravo gubic na obrazu, posebej tistih okrog ustnic, lahko opravimo s polnili na osnovi hialuronske kisline. Hialuronska kislina je sestavni del našega podkožja, z vbrizganjem takšnega polnila v obliki gela pa lahko na naraven način dosežemo:
  • da gubice izginejo oziroma jih zapolnimo,
  • da so ustnice videti pomlajene oziroma da so spet polne kot v mladosti,
  • izenačimo zgornjo in spodnjo ustnico, če obstaja asimetrija velikosti ali oblike,
  • naravno povečamo ustnice, če je to vaša želja.
Hialuronsko polnilo v ustnicah ne bo nikoli videti kot silikon, temveč bo videti povsem naravno, kot del vaših naravnih ustnic. Ženske z leti izgubljajo volumen ustnic, ki postajajo vedno tanjše, zato je takšna vrsta polnila popoln način, da jim povrnemo svežino in zapolnimo globoke gubice okrog ustnic oziroma nazolabialnega predela. V svetu je takšna vrsta tretmaja pogosto običajen del postopka estetskih stomatologov, ki se ukvarjajo s t. i. prenovo nasmeha, zato se je tudi doktorica Knego izobrazila za delo z najbolj znanima svetovnima polniloma Restylane in Juvederm.

srijeda, 1. lipnja 2016.

Zobne luske na Hrvaškem (slike prej in pozneje)

Luske so porcelanaste luske, ki se izdelajo po minimalnem brušenju samo sprednje stene zob in ki se s posebnimi cementi pritrdijo na zob. Izdelajo se v stomatološkem laboratoriju s tehniko prešanja ali računalniško tehnologijo CAD/CAM. Njihova uporaba se priporoča, ko je na sprednjih zobeh treba spremeniti:
  • obliko zoba,
  • barvo zoba,
  • položaj zoba,
  • lažjo ortodontsko anomalijo.
Pogoj za uporabo lusk je, da na zobeh ni veliko kariesa oz. da zobje nimajo velikih plomb. Rezultat vstavitve lusk je izjemna estetska sprememba pacientovega nasmeha z minimalnim brušenjem naravnega zoba, najboljša novica pa je, da je takšen postopek dolgotrajen. Luske pogosto kombiniramo s predhodnim beljenjem zob, tako da so celoten končni učinek novega nasmeha še bolj beli in sveži zobje, saj s tem posvetlimo tudi okoliške zobe. Prav tako luske pri obnovi po potrebi kombiniramo s cirkonijevimi mostički ali prevlekami e.max, končni rezultat česar je skladen, estetsko naraven in lep nasmeh. Izdelava lusk traja 5–7 dni, v tem času pa boste nosili provizorične luske, ki vam jih bomo izdelali takoj po brušenju in so pri nas vključene v ceno luske.
Zobozdravnik Dr. Tatjana Knego osebno izdela vso protetiko v ordinaciji, tudi luske. Z luskami se ukvarja več kot deset let, kar je zelo pomemben podatek, saj luske za zobe zahtevajo zelo natančno brušenje in cementiranje, s kombiniranjem več vrst cementa, da bi končni rezultat bili zobje vrhunskega naravnega videza, visoko estetski in trajni.

srijeda, 18. svibnja 2016.

ZOBNA PROTETIKA V ZAGREBU - KLINIKA DR. KNEGO


Zobna protetika zavzema v naši zobni ordinaciji vodilno mesto. Izdelujemo vse vrste protetike, posebej nekovinsko protetiko, protetiko na implantatih, protetiko all-on-four pri brez zobih čeljusti na 4 implantatih in vse vrste protez. Doktorica Knego ima bogate izkušnje s področja zobne protetike in je zagovornica biokompatibilnene kovinske protetike, kot so steklene porcelanaste prevleke, cirkonij ali e.max (odvisno od rezultata, ki ga želimo doseči). Takšna protetika je izdelana v laboratoriju z računalniškim sistemom, izdelki pa so izjemno kakovostni in se ponašajo z vrhunsko naravno estetiko.

četvrtak, 5. svibnja 2016.

ZOBNA PROTETIKA – PREVLEKE, MOSTIČKI IN PROTEZE


Zobna klinika v Zagrebu "Dental Estetic Studio" zagotavlja storitve izdelave vseh vrst protetičnih izdelkov, danes s poudarkom na nekovinskih prevlekah in mostičkih, protetiko na implantatih, protetiko brezzobih čeljusti na 4 implantatih All–on–four in vse vrste protez. Izvajamo vse vrste protetičnih postopkov, ki jih izvajajo tudi v največjih klinikah na svetu.
Vsi naši postopki se ponašajo s kakovostjo izdelave, estetike in funkcije. S PRENOVO NASMEHA (smile makeoverjem) tj. nizom različnih posegov, v katerih pogosto kombiniramo luske, prevleke, mostičke, korekcijo oblik s kompoziti ali chipsi lahko povsem spremenimo vaš nasmeh oziroma vam ustvarimo skladen, lep in naraven nasmeh.
NEKOVINSKA PROTETIKA CAD/CAM z vsakim dnem bolj zamenjuje kovinsko-porcelanaste prevleke in mostičke. Takšna protetika je izdelana z računalniškim sistem v laboratoriju iz nekaj vrst materiala, ki jih izberemo glede na svoj cilj: estetiko, transparentnost ali trdnost:
  • cirkonij
  • E-Max
  • steklo/porcelan.
Prednosti računalniške nekovinske protetike:
  • brez kovine,
  • visoka estetika,
  • natančnost izdelave,
  • biokompatibilnost.
PROVIZORIČNE PREVLEKE IN MOSTIČKE dobi pacient takoj po brušenju ali odstranitvi stare protetike, da lahko 7–10 dni, kolikor traja izdelava novih, normalno funkcionira. Pri nas so omenjene prevleke in mostički vključeni v ceno zobne protetike.



Cena zobne protetike

Cene fiksne protetike obsegajo širok pojem in so odvisne od številnih dejavnikov. Danes obstajajo različne vrste materialov, zato obstajajo tudi različne cene. V Dental Estetic Studiu izdelujemo prevleke in mostičke iz vsem znanega kovinskega porcelana, ki je cenejši od nekovinske protetike, izdelane iz e.maxa, cirkonija in steklenega porcelana. Pri nas so cene nekovinskih prevlek in mostičkov na posamezen člen enake za vse tri materiale. Cena protetike je odvisna od števila zob, ki jih stomatološki laboratorij izdela oziroma od tega, ali je treba izdelati eno prevleko ali več.
Cena zobne protetike je prav tako odvisna od načina izdelave same krone, izkušenj stomatologa, zobnega tehnika in načina cementiranja. Cene protetike lahko razdelimo na fiksno-protetične izdelke z individualizacijo in brez nje. Tako imamo, npr. luske brez individualizacije, ki se izdelajo klasično, kot na hrvaškem tržišču, in so cenejše. Ponudimo vam lahko tudi dražje z individualizacijo, vendar so te izdelane individualno – glede na vaše zobe, za vsako osebo posebej in so vrhunske kakovosti, visoko naravne ter cementirane s posebnim cementom, ki ohrani naravnost. Takšne luske so videti, kot da smo nanesli novo sklenino.
Cena mobilne protetike je odvisna od materiala, iz katerega je proteza izdelana, in od tega, katere nosilce proteze vsebujejo. Del naše današnje ponudbe so tudi transparentne, nelomljive proteze.
V zobni kliniki "Dental Estetic Studio" delamo vse po želji pacienta, zato se lahko vedno dogovorimo za ceno. Dandanes obstaja veliko različnih materialov in načinov za protetično sanacijo zob. To, čemur mi dajemo prednost in za kar se zavzemamo je, da so protetični izdelki biokompatibilni, funkcionalni, visoko kakovostni, izjemno naravni ter estetski.

ponedjeljak, 4. travnja 2016.

PREDNOSTI ZOBNIH IMPLANTATOV SO:


1. nobenega brušenja sosednjih zob oziroma z ohranitvijo naravnih zob,
2. preprečitev izgube kosti,
3. izboljšana funkcija,
4.estetika,
5.trajnost.


Dentalni implantati se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi, vključno z lepšim videzom, saj so videti in tudi vi jih boste občutili kot svoje naravne zobe. Ustvarjeni so, da se združijo s kostmi, izboljšajo govor, vam pa zagotovijo večje udobje, saj postanejo del vas. S tem se znebimo tudi nepotrebnega stresa, ki ga povzroča nošenje proteze, prehranjevanje je lažje, samospoštovanje pa večje. Zobni implantati vam bodo povrnili sproščen nasmeh in vam pomagali, da se boste počutili boljše, kar je še ena od njihovih prednosti. Kot že veste, zahtevajo vaši zobje zavestno oralno higieno in redne stomatološke preglede.

Zobni implantati so podobni vašim zobem, zato zahtevajo enako skrb. Njihova prednost je v tem, da so zelo vzdržljivi in vam lahko služijo veliko let, z dobro nego pa vam lahko številni implantati služijo vso življenje, celo dlje kot vaši naravni zobje. V primerjavi z mostički in protezami so prednosti implantatov precej večje, kakovost življenja z njimi pa veliko višja. 

četvrtak, 10. ožujka 2016.

Cena lusk

Cena lusk je odvisna predvsem od tega, iz katerega materiala so izdelane, vendar na njihovo ceno, kot pri vseh stomatoloških posegih, vplivajo tudi raven kakovosti, estetike in strokovnosti doktorja, ki postopek opravi.


V zobni kliniki Dental Estetic Studio v Zagrebu izdelujemo izključno porcelanaste luske, če pa je treba prekriti temno barvo zoba, pa uporabimo e.max, enega od najnovejših nekovinskih materialov.


Takšne luske so visokokakovostne in naravne, cene lusk ali laminatov iz obeh materialov pa so enake. V ordinaciji v Zagrebu ne izdelujemo kompozitnih lusk, katerih cena je na tržišču drastično nižja, saj se njihova trajnost, naravnost, gladkost, sijaj oziroma estetika z luskami, ki jih izdelujemo, ne morejo primerjati. Kadar kompozitne luske izdelamo na zahtevo pacienta, jih obravnavamo kot navadno kompozitno polnilo tj. faseto, zato so cene takšnih lusk v naši ordinaciji identične ceni plombe. Cene porcelanastih lusk v naši ordinaciji se lahko razlikujejo glede na to, s katerim cementom jih pritrdimo in ali sopovršinsko v glazuri niansirane tj.individualizirane do takšne naravnosti, da so videti kot nova sklenina. Tehnika cementiranja in vrsta cementa sta dva zelo pomembna dejavnika, ki vplivata na naravni videz luske in na trdnost povezave z zobom. Doktorica Tatjana Knego je z leti izpopolnila tehniko cementiranja do popolnosti in prav zato vam priporočamo, da takrat, ko se odločate za luske, vprašate, kdo v določeni ordinaciji bo luske izdelal in koliko izkušenj ima ter iz katerega materiala bodo te izdelane, saj mora njihova cena ustrezati vsemu naštetemu. Za ceno lusk v zobni ordinaciji v Zagrebu Dental Estetic Studio se pozanimajte preko e-pošte ali telefona, še najboljše pa bo, če se naročite na pregled, na katerem vam bo doktorica Knego natančno pojasnila in se po pregledu odločila, ali ste primerni kandidat za omenjeni poseg.


ponedjeljak, 29. veljače 2016.

RAZLIKE V KAKOVOSTI ZOBNIH VSADKOV

Današnji pacienti težko razumejo, zakaj se cene zobnih vsadkov na trgu med seboj tako razlikujejo in kaj jim zagotavljajo različni vsadki.
Pri tem je najpomembnejše, da smo pozorni na podatek o vrsti zobnih vsadkov in tem, kdo jih vstavlja, torej ali bo to opravil specialist oralne kirurgije ali kdo drug. Na trgu obstajajo poceni kitajski in korejski zobni vsadki, ki imajo sicer zelo nizko ceno, vendar pa njihovega roka uporabnosti ni mogoče primerjati z zobnimi vsadki, kot so Nobel, Mis ali Straumman. V zobni ordinaciji Dental Estetic Studio zobne vsadke vstavlja specialist oralne kirurgije z dolgoletnimi izkušnjami, ki svoje delo opravlja zelo natančno in strokovno. Po vstavitvi zobnega vsadka prejmete knjižico s potrdilom o tem, katera vrsta zobnega vsadka vam je bila vstavljena, tako da se lahko pozneje, če je to potrebno, kjer koli na svetu na vsadku opravi poseg.
Med zobnimi vsadki so še naslednje razlike v kakovosti:
1. material, iz katerega so vsadki izdelani – ali so zobni vsadki izdelani iz čistega titana ali pa imajo kakšne primesi. Za titanove zobne vsadke je značilno, da so popolnoma biozdružljivi, kar pomeni, da jih bo organizem v celoti sprejel, tj. da jih ne bo zavrnil kot tujke. Pomembno je tudi, da vsadki ne vsebujejo primesi, kot sta nikelj in kobalt, ki lahko pri določenih pacientih povzročita alergijsko reakcijo in zmanjšata uspešnost vstavitve. Titanovi zobni vsadki so za razliko od drugih vrst materiala zaradi svoje biozdružljivosti odporni proti koroziji in s tem zagotavljajo dolgotrajno uporabnost;
2. oblika zobnih vsadkov ima pri osteointegraciji (zraščanju s kostjo) in stabilnosti vsadkov pomembno vlogo. Eden najnovejših zobnih vsadkov, ki ga je izdelalo podjetje Mis Implants, s katerim sodelujemo že več let, je zobni vsadek V3, ki se od drugih vsadkov razlikuje po tem, da ima trikotno obliko, ki zagotavlja boljšo vez med kostjo in vsadkom, saj omogoča boljše zraščanje in je idealna rešitev za sprednjo regijo. Zelo pomembno je, da so zobni vsadki preverjeni. V naši ordinaciji uporabljamo le zelo IMPLANTATI ZAGREBkakovostne zobne vsadke vodilnih svetovnih proizvajalcev, kot so Nobel Biocare, Schutz Implants in Mis, ki veliko časa in sredstev namenjajo temu, da bi izdelali vsadke s popolnimi predispozicijami, odpravili morebitna tveganja in zagotovili stoodstotno uspešnost pri vstavitvi;
3. obdelava zunanje površine zobnih vsadkov in njihovi navoji – zunanja površina je lahko različno obdelana, vrsta obdelave pa vpliva na zraščanje vsadka s kostjo. Obdelava mora biti zelo natančna, da se zagotovi dobra osteointegracija ter da se lahko zobni vsadek obremeni z zunanjo nadgradnjo in prevleko;
4. vrsta zunanje nadgradnje (opornika oziroma abutmenta) in prevleke na zobnem vsadku – zelo pomembno je, da je zunanja nadgradnja, ki se namesti na vsadek, zelo natančno izdelana, saj sta njeno prileganje vsadku in prileganje prevleke zunanji nadgradnji zelo pomembna. Celotna kakovost protetike na zobnih vsadkih močno vpliva na dolgotrajnost zobnih vsadkov, dr. Knego pa ima na tem področju že dvajsetletne izkušnje. Poleg omenjenih dejavnikov na kakovost in dolgotrajnost zobnih vsadkov v veliki meri vplivajo zlasti ustrezna skrb za ustno higieno in redni kontrolni pregledi s strokovnim čiščenjem zobnega kamna, kar pa mnogi zanemarjajo.

ponedjeljak, 15. veljače 2016.

ALL ON 4 - nadomestite popolno zobno protezo s fiksnim mostičkom v 24 urah

Če imate popolno zobno protezo in z njo niste zadovoljni ter želite poiskati boljšo rešitev, vam ponujamo fiksni mostiček All on 4 ali All on 6, pritrjen z vijaki na 4 oziroma 6 zobnih vsadkov.

All on 4 je revolucionaren koncept fiksnega mostička, ki se z vijaki pritrdi na 4 zobne vsadke. Avtor koncepta je dr. Malo iz Portugalske, ki vodi eno najbolj znanih klinik na svetu. Naš kirurg in dr. Knego sta se usposabljala pri njem osebno, poleg tega pa že vrsto let uspešno opravljamo storitve z uporabo tega koncepta. Tak način nadomestitve zob je idealen za paciente, ki imajo popolno zobno protezo, oziroma tiste, ki nimajo dovolj kosti za klasično vstavitev zobnih vsadkov in implantoprotetično rehabilitacijo. Pri tem načinu vam ne bo treba nadgraditi kosti in dvigniti sinusnega dna. Poleg tega ne boste imeli dodatnih stroškov in ne bo vam treba čakati na tvorbo kosti pred vsaditvijo zobnih vsadkov, kar lahko traja tudi več mesecev. Vstavljanje zobnih vsadkov v zobozdravstveni ordinaciji Dental Estetic Studio opravlja specialist oralne kirurgije z bogatimi dolgoletnimi izkušnjami, kar je za paciente zelo pomembno, poleg tega pa uporabljamo le zobne vsadke najvišje kakovosti in razreda.

Koncept vstavitve zobnih vsadkov All on 4 temelji na namestitvi zobnih vsadkov v sprednji del čeljustnice, kjer je največ kosti, in izogibanju predelov, kjer primanjkuje kosti, ter predelov z določeno anatomsko zgradbo. Pri konceptu All on 4 se namestita 2 navpična in 2 poševna zobna vsadka. Pri konceptu All on 6 se namestijo 4 navpični in 2 poševna zobna vsadka. Tak položaj zobnih vsadkov omogoča izjemno stabilnost in trdnost celotnega zobnoprotetičnega nadomestka. Čas od vstavitve zobnih vsadkov do izdelave fiksnega mostička za pritrditev z vijaki je kratek, zato lahko nove zobe dobite v najkrajšem možnem času, tj. v samo 24 urah. Sam postopek vstavitve zobnih vsadkov je popolnoma neboleč in kratkotrajen. V istem dnevu se takoj po vstavitvi zobnih vsadkov vzame odtis in začne izdelovati mostiček, ki se z vijaki pritrdi na vsadke.

Mostiček, ki ga dobite, je začasen, nositi pa ga je treba 3–4 mesece, da se zobni vsadki povežejo s kostjo, nato pa se izdela trajni mostiček za pritrditev z vijaki. Glede začasnega oziroma provizoričnega in trajnega mostička se vedno podrobno dogovorimo, pri čemer ničesar ne zaključimo, dokler niste zadovoljni.

Velika prednost rešitve All on 4 je ta, da se jo lahko redno kontrolira in dopolnjuje, če se dlesen z leti umakne. Pri tem je zelo pomembno, da tak poseg ne predstavlja tveganj za vas, da je neboleč in da zagotavlja hitro nadomestitev manjkajočih zob. Še ena od prednosti je tudi preprosta skrb za higieno.

Izguba zob močno vpliva na kakovost življenja. Z rešitvijo All on 4 se boste za vedno znebili popolne zobne proteze, poleg tega pa boste lahko veliko lažje žvečili in bolje zaznavali hrano kot s staro zobno protezo.

ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

Zobni implantati, Dental Estetic Studio

Dvajsetletne izkušnje z implantati, eden od najboljših oralnih kirurgov na Hrvaškem, implantati Nobel Mis Schutz

Dental Estetic Studio doktorice Tatjane Knego je zobna klinika v strogem centru Zagreba, ki je znana po vrhunski protetiki, najboljših implantatih in izjemno naravnih ter estetskih obnovah.

Doktorica Tatjana Knego dela z zobnimi implantati že dvajset let. Dental Estetic Studio je znan implantološki center, v katerem vgrajujemo nekaj vrst najboljših implantatov na svetu. Vgradnjo opravi specialist oralne kirurgije, doktorica Knego osebno pa izdela vse protetične izdelke na implantatih. Zobni implantat je vijak, ki zamenja koren izpuljenega zoba. Zanj se odločijo ljudje, ki so zob izgubili zaradi bolezni zoba, zaradi paradontalne bolezni, poškodbe ali drugega razloga, lahko pa zamenja tudi zob, kini nikoli zrasel. Zobni implantati se lahko uporabljajo tudi za podporo prevlek, mostičkov in zobnih protez. Izdelujejo se iz titana ali cirkonija in se uporabljajo v stomatologiji, ko je treba nadomestiti zob ali skupino zob, ki manjkajo.


Titan je v svetu še vedno bolj indicirankot cirkonij, saj ima boljšo oseointegracijo. Titanski zobni implantati sobiokompatibilni in izjemno trdni, zato lahko oponašajo koren zoba v čeljusti. Kost čeljusti implantat izjemmo dobro sprejme in se z njim odličnooseointegrira.Oseointegracijase nanaša na spoj površine implantata s sosednjo kostjo, saj titan omogoča nastanek kostnih celic okrog implantata. Oseointegracija traja 3 do 6 mesecev in je nujna za stabilnost ter trajnost implantata.

Zobni implantat se nikoli ne vgradi sam. Nanj je treba namestiti protetično nadgradnjo, ki se lahko izdela iz kovine ali cirkonija, ki je najbolj indiciran v fronti čeljusti, da bi protetična estetska prevleka bila kar se da naravna. Pred namestitvijo protetične nadgradnje je treba s pomočjo gingivoformerja ustvariti dlesen in začasno prevleko, ki jo pogosto namestimo v fronti. Postopek ustvarjanja dlesni in namestitve protetične nadgradnje traja en teden.

petak, 15. siječnja 2016.

ZOBNA PROTETIKA V ZAGREBU - KLINIKA DR. KNEGO

Zobna protetika zavzema v naši zobni ordinaciji vodilno mesto. Izdelujemo vse vrste protetike, posebej nekovinsko protetiko, protetiko na implantatih, protetiko all-on-four pri brez zobih čeljusti na 4 implantatih in vse vrste protez. Doktorica Knego ima bogate izkušnje s področja zobne protetike in je zagovornica biokompatibilnene kovinske protetike, kot so steklene porcelanaste prevleke, cirkonij ali e.max (odvisno od rezultata, ki ga želimo doseči). Takšna protetika je izdelana v laboratoriju z računalniškim sistemom, izdelki pa so izjemno kakovostni in se ponašajo z vrhunsko naravno estetiko.