srijeda, 1. lipnja 2016.

Zobne luske na Hrvaškem (slike prej in pozneje)

Luske so porcelanaste luske, ki se izdelajo po minimalnem brušenju samo sprednje stene zob in ki se s posebnimi cementi pritrdijo na zob. Izdelajo se v stomatološkem laboratoriju s tehniko prešanja ali računalniško tehnologijo CAD/CAM. Njihova uporaba se priporoča, ko je na sprednjih zobeh treba spremeniti:
  • obliko zoba,
  • barvo zoba,
  • položaj zoba,
  • lažjo ortodontsko anomalijo.
Pogoj za uporabo lusk je, da na zobeh ni veliko kariesa oz. da zobje nimajo velikih plomb. Rezultat vstavitve lusk je izjemna estetska sprememba pacientovega nasmeha z minimalnim brušenjem naravnega zoba, najboljša novica pa je, da je takšen postopek dolgotrajen. Luske pogosto kombiniramo s predhodnim beljenjem zob, tako da so celoten končni učinek novega nasmeha še bolj beli in sveži zobje, saj s tem posvetlimo tudi okoliške zobe. Prav tako luske pri obnovi po potrebi kombiniramo s cirkonijevimi mostički ali prevlekami e.max, končni rezultat česar je skladen, estetsko naraven in lep nasmeh. Izdelava lusk traja 5–7 dni, v tem času pa boste nosili provizorične luske, ki vam jih bomo izdelali takoj po brušenju in so pri nas vključene v ceno luske.
Zobozdravnik Dr. Tatjana Knego osebno izdela vso protetiko v ordinaciji, tudi luske. Z luskami se ukvarja več kot deset let, kar je zelo pomemben podatek, saj luske za zobe zahtevajo zelo natančno brušenje in cementiranje, s kombiniranjem več vrst cementa, da bi končni rezultat bili zobje vrhunskega naravnega videza, visoko estetski in trajni.

Nema komentara:

Objavi komentar