utorak, 21. lipnja 2016.

DERMALNA HIALURONSKA POLNILA ZA ZAPOLNITEV GUBIC IN POVEČANJE USTNIC

Povečanje ustnic in odpravo gubic na obrazu, posebej tistih okrog ustnic, lahko opravimo s polnili na osnovi hialuronske kisline. Hialuronska kislina je sestavni del našega podkožja, z vbrizganjem takšnega polnila v obliki gela pa lahko na naraven način dosežemo:
  • da gubice izginejo oziroma jih zapolnimo,
  • da so ustnice videti pomlajene oziroma da so spet polne kot v mladosti,
  • izenačimo zgornjo in spodnjo ustnico, če obstaja asimetrija velikosti ali oblike,
  • naravno povečamo ustnice, če je to vaša želja.
Hialuronsko polnilo v ustnicah ne bo nikoli videti kot silikon, temveč bo videti povsem naravno, kot del vaših naravnih ustnic. Ženske z leti izgubljajo volumen ustnic, ki postajajo vedno tanjše, zato je takšna vrsta polnila popoln način, da jim povrnemo svežino in zapolnimo globoke gubice okrog ustnic oziroma nazolabialnega predela. V svetu je takšna vrsta tretmaja pogosto običajen del postopka estetskih stomatologov, ki se ukvarjajo s t. i. prenovo nasmeha, zato se je tudi doktorica Knego izobrazila za delo z najbolj znanima svetovnima polniloma Restylane in Juvederm.

srijeda, 1. lipnja 2016.

Zobne luske na Hrvaškem (slike prej in pozneje)

Luske so porcelanaste luske, ki se izdelajo po minimalnem brušenju samo sprednje stene zob in ki se s posebnimi cementi pritrdijo na zob. Izdelajo se v stomatološkem laboratoriju s tehniko prešanja ali računalniško tehnologijo CAD/CAM. Njihova uporaba se priporoča, ko je na sprednjih zobeh treba spremeniti:
  • obliko zoba,
  • barvo zoba,
  • položaj zoba,
  • lažjo ortodontsko anomalijo.
Pogoj za uporabo lusk je, da na zobeh ni veliko kariesa oz. da zobje nimajo velikih plomb. Rezultat vstavitve lusk je izjemna estetska sprememba pacientovega nasmeha z minimalnim brušenjem naravnega zoba, najboljša novica pa je, da je takšen postopek dolgotrajen. Luske pogosto kombiniramo s predhodnim beljenjem zob, tako da so celoten končni učinek novega nasmeha še bolj beli in sveži zobje, saj s tem posvetlimo tudi okoliške zobe. Prav tako luske pri obnovi po potrebi kombiniramo s cirkonijevimi mostički ali prevlekami e.max, končni rezultat česar je skladen, estetsko naraven in lep nasmeh. Izdelava lusk traja 5–7 dni, v tem času pa boste nosili provizorične luske, ki vam jih bomo izdelali takoj po brušenju in so pri nas vključene v ceno luske.
Zobozdravnik Dr. Tatjana Knego osebno izdela vso protetiko v ordinaciji, tudi luske. Z luskami se ukvarja več kot deset let, kar je zelo pomemben podatek, saj luske za zobe zahtevajo zelo natančno brušenje in cementiranje, s kombiniranjem več vrst cementa, da bi končni rezultat bili zobje vrhunskega naravnega videza, visoko estetski in trajni.